Woordzoeker Maken voordelen

Het maken van woordzoekers heeft een aantal grote voordelen en daarom is onze tip aan jou om er gewoon altijd een paar bij je te hebben. In dit hoofdstuk leggen we uit waarom dit niet zo gek is als het klinkt.

Woordzoekers zorgen voor ontspanning en plezier

Het is zonder meer een feit dat plezier hebben goed voor je is! Als de drukte in je leven je even te veel wordt, ga dan naar onze website om een woordzoeker te maken en ontspan je geest de komende minuten volledig. De puzzels zijn bijzonder geschikt om te ontspannen omdat ze gemakkelijker zijn dan kruiswoordpuzzels.

Als je behoort tot de tien procent van mensen die worstelen met dyslexie of een ander probleem met taal, is deze niet bedreigende puzzelvorm bijzonder leuk. Zelfs als je spelling een ramp is kun je nog aan de gang met deze puzzels. Het leven kent veel problemen die moeten worden opgelost, kleine als grote, variërend van wat je doet met het avondeten tot hoe je milieubewuster kunt leven, en duidelijke oplossingen zijn er niet altijd. Het oplossen van iets, al is het maar een woordzoeker, en zeker weten dat je het kunt, is heel bevredigend.

Ze vergroten jouw woordenschat

Het vergroten van je vocabulaire is een van de grootste voordelen van het oplossen van woordzoekers. Wist je niet dat de ‘genipapo’ een fruitsoort was totdat je het woord tegenkwam in een woordenzoeker met het thema ‘fruit’? Nu wel! De puzzels zijn ontzettend handig als je jezelf bekend wilt maken met de specifiek woorden van een bepaald vakgebied. Maak een woordenlijst en met het programma op onze site kun je zelf een woordzoeker maken van deze woorden.

Woordzoekers zijn draagbaar en het beste middel tegen verveling

Het zijn een van de best draagbare puzzels. Het enige dat je moet doen om ze te krijgen is een woordzoeker maken en uitprinten op deze site. Stop het printje en een pen in je tas of koffer. Wanneer je even wilt relaxen of als de kinderen druk zijn, heb je altijd iets bij de hand om jezelf of hen bezig te houden.

Ze houden je brein actief

Veel onderzoeken duiden erop dat mentaal actief blijven helpt om dementie af te weren. Doe je het niet daar voor, dan zorgen woordzoekers ervoor dat je geïnteresseerd en in contact blijft met de wereld om je heen.

Je leert er een nieuwe taal mee

Als je een tweede, derde of vierde taal aan het leren bent, zijn woordzoekers een geweldige manier om je spelling van woorden te oefenen. Probeer om van alle woord die je iedere week leert een woordzoeker te maken. Ze zijn bovendien ontzettend handig voor mensen die op volwassen leeftijd een tweede taal moeten leren. Spelling kan soms een verwarrende factor zijn, zeker als uitspraak en spelling niet goed overeenkomen.

Ze verbeteren je spellingsvaardigheid

Met woordzoekers kun je eenvoudig je spelling verbeteren. Bij kruiswoordpuzzels moet je goed zijn in spelling, maar woordzoekers helpen je juist om je beter te leren spellen omdat je actief op zoek moet naar een aantal letters die een woord vormen. Door op zoek te gaan naar de woorden in de lijst en er letter voor letter naar te zoeken, zorg je ervoor dat de spelling van deze woorden permanent in je brein wordt opgeslagen. Dit oefen je normaal gesproken niet tijdens het lezen, en het helpt je daadwerkelijk om de details van de spelling te onthouden. Voor woordzoekers hoef je de hersenen niet al te hard te laten kraken. Bijzonder goed dus om je kinderen te helpen met spelling zonder dat ze er veel moeite voor hoeven te doen.

Ze trainen je hersenen om patronen te herkennen

Patroonherkenning, het vermogen om letters, gezichten en voorwerpen te identificeren, is een primaire cognitieve vaardigheid. Het is het proces van je geheugen laten afstemmen op wat je ziet en het is een essentiële vaardigheid, onder andere, tijdens het lezen.

Mensen zijn bijzonder goed in het herkennen van letters, ongeacht de grootte, een vreemd lettertype, kleur, handgeschreven of schuin, wat bijzonder knap is als je erover nadenkt. Al deze herkenningsprocessen verlopen heel vlot en accuraat zonder dat daar veel oefening bij komt kijken.

Het maken van zoekwoordpuzzels is het leuke gedeelte van het oefenen. Het voordeel zit hem in het focussen op een bepaalde vorm (bijvoorbeeld, de W) binnen een bepaald verwarrend blok met letters. Als je in de letterkolommen op zoek bent naar die specifieke letter dan train je het brein om de vormen en namen te herkennen en deze op te slaan. Voor diegenen die nog niet zo bekend zijn met het Nederlandse alfabet, maar ook voor mensen die herstellende zijn van een beroerte of hersenschade, zijn woordzoekers een ontzettend goede oefening.

Ze helpen tegen slapeloosheid

Je kent het wel. Je kunt niet goed in slaap komen, en als je dan eindelijk de slaap vat word je midden in de nacht wakker. Allerlei problemen spoken door je hersenen heen en om 3 uur ’s nachts lijken ze ergers dan ooit. En onder deze omstandigheden, print je een paar woordzoekers uit. Los een simpele woordzoeker op tegen bedtijd, of midden in de nacht als je wordt geplaagd door je slapeloosheid. Deze fijne mentale activiteit masseert je gedachten en helpt je alle zorgen te vergeten. Het maakt niet uit als je tijdens je puzzel in slaap valt. Er is geen plot of spannend verhaal waar je in moet komen en er zijn geen complexe begrippen die je moet begrijpen. De puzzel leidt je af, ontspant je geest en zorgt ervoor dat je heerlijk in slaap valt. Verkrijgbaar op WoordzoekerMaken.nl zonder doktersrecept!

Ze bieden een leuke activiteit voor het hele gezin

Woordzoekers zijn een van de weinige puzzels die kinderen en volwassenen gemakkelijk samen kunnen doen. Dus als de kleinkinderen op bezoek zijn, of als je in je tentje zit terwijl het met bakken uit de lucht komt, zorg dan dat je altijd een paar woordzoekers bij de hand hebt, en ga er lekker voor zitten om samen te puzzelen. Het is altijd fijn om iets simpels en leuks samen te doen!